حمله اقتصادی پیش دستانه چین به آمریکا | دیپ سیک؛ کاتالیزوری در جنگ تجاری آمریکا و چین
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - رئیس جمهور آمریکا نمی تواند خشم و نارضایتی خود را در خصوص ارائه مدل جدید هوش مصنوعی چینی در بازارهای سرمایه جهانی کتمان کند. دونالد ترامپ این هوش مصنوعی را زنگ خطری برای صنایع آمریکا خوانده و به نوعی ارزان تر و در دسترس قرار گرفتن بیشتر سخت افزارها و نرم افزارهای هوش مصنوعی را شمشیری دولبه برای اقتصاد ایالات متحده تلقی کرده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
کاهش ارزش سهام در وال استریت و دیگر بازارهای سرمایه در جهان از یک سو جایگاه "جنگ تعرفه ای ترامپ"را در نظام بین الملل متزلزل ساخته و از سوی دیگر، پکن را به مثابه یک "کنشگر اولیه"در منازعات تجاری-اعتباری با واشنگتن به افکار عمومی دنیا معرفی ساخته است.
اکنون چینی ها پیش دستی کرده و ارائه فناوری ارزان قیمت و جدید هوش مصنوعی خود را به نقطه آشکارساز جنگ تجاری با آمریکا تبدیل کرده اند
طی روزهای اخیر، بازارهای بین المللی تحت تاثیر دو پدیده همزمان و البته مرتبط با یکدیگر قرار گرفته اند که یکی از آنها " انفجار هوش مصنوعی چینی "و دیگری "سیاستهای تعرفه ای دولت امریکا" هستند. در ابتدا تصور می شد کنشگری اولیه از سوی واشنگتن (دولت ترامپ) و با اعلام رسمی سیاستهای حمایت گرایانه و تعرفه ای در قبال دیگر کشورهای دنیا صورت می گیرد. اما اکنون چینی ها پیش دستی کرده و ارائه فناوری ارزان قیمت و جدید هوش مصنوعی خود را به نقطه آشکارساز جنگ تجاری با آمریکا تبدیل کرده اند. چینی ها نوعی حمله پیش دستانه اقتصادی را علیه آمریکا آغاز کرده اند که قطعا واشنگتن قدرت محاسبه آن را (حداقل تا این سطح) نداشته است. تا قبل از آنکه "دیپ سیک"بر بازارهای سرمایه تاثیر سلبی خود را بگذارد، ترامپ در کسوت یک "کنشگر اولیه"در حال تنظیم نقشه جنگ اقتصادی خود علیه پکن بود اما با پاتک زودهنگام و غیرقابل تصور پکن مواجه شد.
بسیاری از تحلیلگران حوزه اقتصاد بین الملل بر این باورند که ترامپ در برهه کنونی ناچار است نقشه جنگ اقتصادی خود را نه در قالب یک "کنشگر اولیه"، بلکه در کسوت یک "واکنشگر " تنظیم کند و همین مسئله در روند عینیت بخشی به نقشه راه اولیه جمهوریخواهان خلل ایجاد خواهد کرد.
دیپ سیک بیش از آنکه حکم یک مهارکننده را در برابر واشنگتن ایفا سازد، در کسوت یک کاتالیزور و عامل تسریع کننده در جنگ تجاری آمریکا و چین باید مورد ارزیابی و تحلیل قرار گیرد
این فرضیه که فناوری هوش مصنوعی چینی دیپ سیک منجر به توقف یا تعویق جنگ اقتصادی و تعرفه ای آمریکا علیه پکن و دیگر بازیگران بین المللی شود بسیار خوشبینانه است. بالعکس، به نظر می رسد کنشگری اولیه چینی ها منجر به اصرار ترامپ بر تسریع چینش پازلهای جنگ تعرفه ای واشنگتن علیه نظام بین الملل شود. پس در اینجا ظهور فناوری جدید "دیپ سیک" بیش از آنکه حکم یک "مهارکننده مطلق"را در برابر واشنگتن ایفا سازد، در کسوت یک کاتالیزور و عامل تسریع کننده در جنگ تجاری طرفین (آمریکا و چین) باید مورد ارزیابی و تحلیل قرار گیرد. اما نباید فراموش کرد که اقدام اخیر چینی ها و تاثیر آن بر بازارهای سرمایه در جهان، قطعا منجر به تمرکززدایی از نقشه اولیه واشنگتن در جنگ تعرفه ای و متعاقبا، کاهش نسبی قدرت اثر گذاری آن خواهد شد. ابراز نگرانی دونالد ترامپ و سکوت معنادار ایلان ماسک در قبال ربات هوش مصنوعی چینی، درست در چنین فضایی قابل تجزیه و تحلیل خواهد بود.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1355428/